Wat is cashback op een kredietkaart, en waarom is het in de VS zo populair?

credit card cashback

Hoe cashback-kaarten werken

Het is simpel: geldteruggave is in wezen een korting van een percentage van de aankopen die je op de kaart doet. Met cashback-creditcards met een vast tarief verdient elke aankoop hetzelfde percentage contant geld terug, terwijl met categoriebonuskaarten en gelaagde bonuskaarten verschillende soorten uitgaven meer geld terugkrijgen.

Favoriete kaart in de VS

kredietkaarten cashbackCashback is verreweg de favoriete creditcardbeloning van Amerikanen. Men heeft onlangs een landelijk representatieve enquête laten uitvoeren en ontdekte dat 57 procent van de Amerikaanse volwassenen ten minste één beloningscreditcard heeft.

Cashback-kaarten zijn het populairst (43 procent), ruim boven andere soorten beloningskaarten zoals gas/detailhandel (28 procent), luchtvaartmaatschappij/hotel (13 procent), algemene reizen (12 procent) en zakelijk (8 procent). Om het anders te zeggen, ongeveer driekwart van de houders van een beloningskaart heeft ten minste één geld-terug-creditcard. En de meesten van hen maken van deze gelegenheid gebruik om gratis geld te verdienen.

Inwisselen

Ongeveer 52 procent van de beloningskaarthouders heeft het afgelopen jaar ingewisseld voor contant geld en nog eens 29 procent heeft hun punten ingewisseld voor cadeaubonnen, die bijna hetzelfde zijn als contant geld. Meer dan een op de vijf (22 procent) heeft echter helemaal geen beloningen ingewisseld. Dertien procent heeft zijn punten of mijlen ingeruild voor koopwaar; slechts 9 procent ruilde in voor een gratis hotelverblijf en slechts 8 procent deed dat voor gratis vliegtickets.

creditcards cashbackDat klinkt schokkend laag, maar het wordt ondersteund door een eerdere enquête waaruit bleek dat slechts 39 procent van de Amerikaanse volwassenen in het voorgaande jaar een vliegreis had gemaakt. Ik denk dat sommigen van ons in de branche vergeten hoeveel mensen de neiging hebben om dicht bij huis te blijven. Dat kan zijn door een keuze, gebrek aan reisgeld of omdat ze geen pauze kunnen krijgen van hun werk of gezinsverplichtingen. Toch is het geweten dat Amerikanen gemiddeld meer binnen de VS vliegen dan wij op vliegvakantie gaan in Europa. Dat verklaart ongetwijfeld waarom airmiles-kaarten populairder zijn in Amerika dan hier. Ook gebruiken Amerikanen hun kredietkaart slimmer als ze op vakantie zijn dan ons. Wij gebruiken toch liever onze debetkaart of zelfs cash.

Verklaring

Dit alles helpt verklaren waarom cashback-kaarten zo populair zijn. Iedereen kan extra geld gebruiken en contant geld is ongelooflijk flexibel. Er zijn geen black-outdata, geen werk-, school- of gezinsverplichtingen om in te plannen en geen hoepels om doorheen te springen. Natuurlijk kunnen creditcards voor reizen voor bepaalde mensen uitstekende opties zijn, maar ik begrijp volledig waarom de massa de voorkeur geeft aan contant geld.

kredietkaart

Houd ook de kosten vast

Een gerelateerde trend is dat de meeste beloningskaarthouders de voorkeur geven aan kaarten zonder jaarlijkse kosten. Bijna drie van de vier houders van een beloningskaart (72 procent) hebben ten minste één kaart zonder jaarlijkse vergoeding. Ongeveer 25 procent heeft een jaarlijkse vergoeding tussen $1 en $75, 15 procent heeft een jaarlijkse vergoeding tussen $76 en $150, en 10 procent heeft een jaarlijkse vergoeding van $151 of meer.

Dit toont opnieuw aan dat de meeste mensen eenvoud en soberheid van hun creditcards waarderen. Ik ben het er helemaal mee eens: jaarlijkse vergoedingen geven stof tot nadenken. Als je veel reist en in veel restaurants dineert, kunnen jaarlijkse vergoedingskaarten je in elk geval geweldige voordelen bieden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *