Is een VPN nodig om je online banking te doen? Helpt het je aan extra veiligheid?

vpn online banking

We leven tegenwoordig in een tijdperk waarin steeds meer gegevens via het internet worden verstrekt. Daarnaast zijn er ook steeds meer bedrijven die met onze gegevens en dergelijke aan de haal gaan. Omwille van die reden is veiligheid op internet aan te raden.

VPN internetbankierenEen belangrijke manier om veiligheid te garanderen is een VPN. Op die manier kunnen kwalijke bedrijven niet met je gegevens ervandoor, of je surfgedrag monitoren. Omwille van die reden kan een VPN aanschaffen aan te raden zijn. Zeker als je vaak met vertrouwelijke gegevens en dergelijke werkt.

Maar veel mensen vragen zich af of een VPN ook nodig is om je online banking te doen. Want is dit wel veilig zonder VPN? Je bankaccount is natuurlijk één van de belangrijkste zaken waarmee je veilig wil zijn, want stel je voor dat iemand toegang heeft tot je bankrekening. Dat zou natuurlijk een flinke nachtmerrie zijn. Iets waar je niet aan wil denken. In dit artikel beantwoorden we de vraag of je een VPN nodig hebt om je online banking te doen.

VPN online bankieren

VPN en online banking

Het antwoord hierop is niet zo heel simpel te geven. Het is namelijk afhankelijk van het type internet alwaar je gebruik van gaat maken. We beschrijven hieronder verschillende scenario’s, alwaar het wel of niet aan te raden is om VPN te gebruiken.

– Bankieren bij je eigen huis

Woon jij in een appartement, woning of een andere plek alwaar de mensen die van de Wi-Fi gebruikmaken allemaal vertrouwenspersonen van je zijn? In dat geval heb je in principe geen VPN nodig. Bankieren in je eigen thuis kan wel veilig zijn, aangezien je Wi-Fi ook beveiligd is er verschillende codes op zitten.

Heb je echter je code wel eens aan andere mensen uitgeleend, of denk je dat het niet helemaal veilig is? In dat geval kun je alsnog voor de zekerheid een VPN aanschaffen. Zeker als je een flink bedrag op je bankrekening hebt staan. Dan is het immers niet aan te raden om onnodige risico’s te nemen. Maar al met al moet bankieren bij je eigen huis in principe prima kunnen.

– Openbaar internet

Dit wordt echter een ander verhaal als je gebruik gaat maken van openbaar internet. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je ergens in de bibliotheek bent en even snel een betaling moet doen. In dat geval wordt er met klem afgeraden om zonder VPN internetbankieren te gebruiken.

Iedereen kan dan namelijk op dat internet en dat maakt de kans groter dat je in de problemen gaat komen. In die situaties is het gebruikmaken van openbaar internet dus een no-go. Het is aan te raden om dan gewoon een VPN te gebruiken, zodat je zeker weet dat je geen risico’s loopt.

– In het buitenland

Als je gaat bankieren in het buitenland is het ook altijd aan te raden om gebruik te maken van een VPN. Dit zorgt er namelijk voor dat je minder risico loopt.

Op deze website kan je een mooi overzicht van de best beoordeelde VPN-aanbieders vinden. Koop niet de eerste de beste, als je dan toch de (kleine) investering aangaat kan je je maar beter goed informeren voor je in de geldbuidel tast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *