Kopen of huren?

kopen of huren

Wanneer je alleen wilt gaan wonen, of misschien wel samen wilt gaan wonen, kom je voor deze keuze te staan. Ga je een pand huren, zodat je nog wat verder kan sparen, of kies je meteen voor de grote stap en investeer je in een woning waar je eigenaar van wordt? De keuze is niet zwart-wit.

cash geldHuren is interessant wanneer je nog niet helemaal zeker bent van waar je wilt gaan wonen, maar je toch al wel op eigen benen kan en wil staan. Het beste is dan iets te vinden in een buurt die nu voor jou interessant is en waar de totale kost niet te hoog ligt. Sommige verhuurders bieden een totaalpakket: een prijs die alle kosten voor elektriciteit, water, verwarming, internet, televisie, … dekt. Dit is heel handig omdat je dan duidelijk weet hoeveel je kwijt ben. Om een goed budget op te stellen is dit wel interessant.

Kopen heeft als voordeel dat je aan het betalen bent voor iets dat aan het einde van de rit van jou wordt. Je kiest dan meer voor standvastigheid, en betaalt een vast maandelijks bedrag voor de stenen. Daar komen natuurlijk nog wel allerhande kosten bovenop, maar niets onoverkomelijks. Dat “vasthangen” is trouwens ook vrij relatief: je kan tegenwoordig vrij snel een aankoop verkopen.

Belangrijk is dus van naar jouw specifieke situatie te kijken. Wil je nog op wereldreis? Dan kan je misschien beter wachten met kopen. Wil je graag eieren voor je geld? Dan kan kopen toch een goed idee zijn: verkopen kan altijd en dan heb je (met een beetje geluk) je geld terug!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *