Hoe een gezond gewicht je kan helpen besparen op je verzekeringen

gezond gewicht

Overal waar je komt, is er een “in vorm komen” dit en een “gezonder eten” dat. Misschien klinkt het een beetje overgespeeld, maar misschien wil je luisteren. Kijk, voor sommigen van jullie die hebben gepraat over de premies van je ziektekostenverzekering, zou je kunnen profiteren van enkele van de goeroes en gymhoofden die hun weg naar je apparaten, tv en tijdschriften lijken te kruipen.

Hoe gezond leven helpt?

Als je gezond bent, word je minder vaak ziek. Hierdoor ga je minder vaak naar de huisarts en blijft je verzekering langer intact. Je hoeft je arts niet te bezoeken als je, vanwege je gezonde voeding en versterkt immuunsysteem, niet ziek bent. En aangezien je niet ziek bent, heb je geen recept nodig voor antibiotica. Als je een klant met een lage aansprakelijkheid bent en voor zichzelf zorgt, kan een verzekeringsmaatschappij je premie verlagen voor goed gedrag en minder investeringen.

In een Duke University-studie uit 2013 volgden onderzoekers de uitgaven voor gezondheidszorg op basis van de body mass index-niveaus. De gemiddelde jaarlijkse kosten voor een persoon met een lage BMI van 19 bedroegen €2.541, in de Europese context. Met een BMI van 25 – wat als overgewicht wordt beschouwd – was het €2.893. Bij een BMI van 33, die als zwaarlijvig wordt beschouwd, bedroegen de kosten €3.439. Het risico op ziekte begint al toe te nemen vanaf de onderkant van het normale gewicht.

Je kunt je gewichtsverlies mogelijk gebruiken om later goedkopere premies voor je ziektekostenverzekering te krijgen. Bij sommige levensverzekeringsmaatschappijen kun je een of twee jaar na de inwerkingtreding van de polis een nieuw medisch onderzoek afleggen. Dit is geheel afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en je specifieke situatie, maar een onafhankelijke tussenpersoon/verzekeringsagent kan je hierin helpen.

beweging

Wat kan gewichtsverlies betekenen voor je algemene gezondheid?

Op een gezonde manier afvallen na overleg met een deskundige kan grote gezondheidsvoordelen hebben. Het kan leiden tot een lager cholesterolgehalte, een lagere bloeddruk en een verminderd risico op hartaanvallen, dementie, slaapapneu en tal van andere ziekten. Omdat elke verzekeringsmaatschappij je gewichtsverlies anders behandelt, kun je offertes maken en de verschillende ziektekostenverzekeringen vergelijken. Als je bent afgevallen door een maagbypassoperatie, kunnen sommige kleinere levensverzekeraars een mildere houding aannemen. Anders gelden dezelfde regels: kies voor een gezonde manier van vermageren, toon twaalf maanden stabiel gewicht en onderga een medisch onderzoek om gezondheidsproblemen op te sporen.

Levensverzekeringsmaatschappijen zijn op zoek naar stabiel en blijvend gewichtsverlies, dus hebben ze 1-2 jaar gehandhaafd gewicht nodig voordat ze je volledig krediet geven. Het is logisch om een ​​paar kilo af te vallen om aan de vereisten van de gewichtstabel te voldoen, maar niet ten koste van je gezondheid. Het is aan te raden om je arts te raadplegen voordat je een rage-dieet gaat proberen.

BMI

Gewichtsverlies en levensverzekering

Hoewel er een overvloed aan polissen is die verschillende soorten voordelen bieden voor het verliezen van gewicht, is het ideaal om elk beleid te vergelijken en er een te kiezen die betrouwbaar is. Houdt er rekening mee dat je besluitvorming niet uitsluitend door kosten moet worden bepaald – de goedkoopste polis biedt je mogelijk niet altijd de meest uitgebreide dekking. Elke keuze die je maakt, moet goed worden geïnformeerd en moet rekening houden met de medische en financiële behoeften van jou en je gezin.

Kort gezegd

Het is belangrijk om te begrijpen dat het hebben van de optimale body mass index op lange termijn gezondheidsvoordelen heeft, ongeacht of je specifieke verzekeringsmaatschappij hiermee rekening houdt of niet. Het is dus misschien tijd om dat sportschoollidmaatschap te verlengen of die zumba-les te volgen die je al zo lang had gepland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *