Energieleverancier kiezen

Gezien de markt vrijgemaakt is, staat het nu eenieder vrij om zijn energieleverancier te kiezen. Maar op hoe kies je de voordeligste? En is de voordeligste ook automatisch de beste keuze? Even enkele feiten op een rijtje.

energieleverancier meterOm te beginnen moet je aangesloten zijn op het net voor elektriciteit en/of gas. Dit gaat via de netbeheerder. Een netbeheerder is afhankelijk van je woonplaats, dus deze kan je niet zelf kiezen. Veel meer dan je voorzien van stroom en gas doet deze ook niet.

Naast de netbeheerder ben je voor energie afhankelijk van een energieleverancier. Zij bieden verschillende contracten aan, en factureren op basis daarvan de energie de je verbruikt. Sinds 2003 kunnen alle Vlamingen gewoon kiezen bij welke leverancier ze graag een contract afsluiten. Er zijn nog steeds de standaardleveranciers, maar je kan zonder moeite overstappen: uw nieuwe energieleverancier doet het werk voor jou!

Om te weten te komen welke energieleverancier voor jou het beste contract heeft, kan je de test van de VREG doen. Deze test maakt een objectieve vergelijking van de mogelijkheden die er zijn. Op basis van je verbruik wordt er een voorstel gemaakt van de voor jou interessantste opties. Om een accuraat idee te krijgen, weet je het best je jaarverbruik.

Wist je trouwens dat je net zo goed elektriciteit en gas mag opsplitsen? Je mag perfect een contract voor elektriciteit bij firma x en voor gas bij firma y hebben! Je hebt dus geen reden meer om teveel te betalen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *