Een betaalbaar alternatief voor de American Express kaart

kredietkaart

American Express is een van de bekendste merken ter wereld. Hoewel ze wel meer doen dan enkel kredietkaarten, zijn ze toch voornamelijk omwille van die tak bij ons bekend. Veel mensen hebben tegenwoordig een kredietkaart. Wie vaak naar Amerika gaat omwille van zaken of gewoon voor het plezier, heeft vaak ook een AmEx op zak. In de Verenigde Staten wordt deze kaart dan ook zo goed als overal aanvaard, en het is toch handig om in het buitenland niet voor verrassingen komen te staan, zeker nu je bij vele banken gewoonweg geen geld meer kan afhalen in het buitenland met je gewone bankkaart!

Een ander groot voordeel is dat je met een American Express kaart per uitgegeven euro ook punten spaart. Je kan die punten dan omwisselen voor een leuk geschenk: werkelijk nuttige bruikbare dingen, van hoge kwaliteit, design materiaal. Je kan dus beter je kaart voor alles gebruiken: zo krijg je elke euro eigenlijk nog eens terug. Ook hebben sommige kaarten reisverzekering of bieden ze extra’s bij het huren van een wagen bijvoorbeeld. Een echte reizigers-kaart dus. Een AmEx kaart is echter niet gratis: afhankelijk van de servicegraad, stijgt ook de prijs.

Belangrijk is om dus te kijken naar hoe vaak je de kaart gebruikt. Kan je de kosten eruit halen op een jaar tijd? Wanneer doe je werkelijk iets met de voordelen die de kaart je biedt? Als je merkt dat je hier niet toe komt, zijn er gelukkig alternatieven. Zo heeft Citibank verschillende types kredietkaarten, met allemaal hun eigen unieke voordelen, kortingen en/of spaarprogramma’s. Sommige van deze kaarten zijn gratis. Waarschijnlijk loont het de moeite om de alternatieven te bekijken wanneer je merkt dat American Express toch iets te veel van het goede is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *