Bitcoin: wat is de hype? Hoe werkt het juist?

bitcoin hype

Je zult er ongetwijfeld wel eens van gehoord hebben, de Bitcoin. Het is anno 2020 een hot-topic aan verschillende eettafels. Er wordt veel over verteld en geschreven, maar wat is de Bitcoin nou eigenlijk en hoe werkt dit uit in de praktijk? Hieronder lees je er meer over!

Wat is Bitcoin?

Heel simpel gezegd is Bitcoin een digitaal betaalmiddel wat gebruikt maakt van de zogenoemde blockchain technologie. Deze geavanceerde technologie zorgt er voor dat het Bitcoin netwerk uiterst betrouwbaar is en bijna niet gehackt kan worden. Dit heeft te maken met het feit dat het netwerk als het ware decentraal is. Daarbij komt kijken dat betalen met Bitcoins ‘peer-to-peer’ is, dit houdt in dat er geen derde partij bij een transactie betrokken is. Je bent dus niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bank. Het is dan ook begrijpelijk dat de komst van de Bitcoin gezien wordt als een reactie op de financiële crisis van 2008.

bitcoins

Waar komt de hype vandaan?

De koers van de Bitcoin beweegt voort op de open markt. De hype is te verklaren aan de hand van het feit dat één bitcoin in bijvoorbeeld 2016 nog maar 400 euro waard was, waar een bitcoin tegenwoordig bijna 16.000 euro waard is.

Deze koersstijging is natuurlijk erg groot. Bitcoin is hierdoor een hippe en vernieuwende cryptocurrency geworden waar veel over gesproken wordt. Men lijkt geïnteresseerd te zijn in de nieuwe blockchain technologie en men is daarbij gefascineerd van de koersstijging die Bitcoin heeft meegemaakt. Hierbij is het wel relevant om te vermelden dat Bitcoin lang niet de enige cryptocurrency is. Er bestaan tegenwoordig erg veel cryptocurrencies die allemaal hun eigen verhaal dragen en daarmee uniek zijn.

BITCOINAan Bitcoins komen

Als je interesse hebt in de Bitcoin, vraag je je wellicht af hoe je aan Bitcoins komt. Je kunt in eerste instantie Bitcoins gewoon kopen met euro’s, dit is mogelijk via verschillende platformen. Ook kun je Bitcoins accepteren wanneer iemand aan je dient te betalen. Een laatste manier om aan Bitcoins te komen is door deze te ‘minen’. Hierbij gebruik je de kracht van je computer om het Bitcoin netwerk te helpen beveiligen. In ruil hiervoor ontvang je Bitcoins. Dit proces verloopt echter vrij traag en het vraagt een erg grote hoeveelheid aan rekenkracht van je computer. Een computer die in staat is om effectief te minen kost vaak enkele duizenden euro’s.

Is het verstandig om Bitcoins te kopen?

Uiteindelijk hangt dit af van je eigen visie. Het blijft immers speculeren. Het is in ieder geval een feit dat de koers van Bitcoin aardig hevig kan fluctueren, dit kan de aanschaf van Bitcoins vrij risicovol maken.

Tegelijkertijd profiteer je wel van de voordelen die Bitcoin biedt en profiteer je optimaal wanneer de koers stijgt. Het blijkt in ieder geval dat Bitcoin meer is dan slechts een hype, je hebt in die zin zeker niet de boot gemist. Meer informatie over Bitcoin, maar ook over andere cryptomunten kan je hier vinden bij Crypto-Coins.be, een goede site met een goede reputatie in België!

Het is naast een hot-topic namelijk ook een innovatieve en betrouwbare manier van online betalen wat veel hoop meebrengt voor de toekomst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *