4 tips voor een geslaagd businesskaartje

businesskaartje

Garandeer het succes van je meetings

Netwerken doe je niet zonder een businesskaartje. Zo’n ding is als het ware de imagodrager van je bedrijf. Niet alleen op events is dit belangrijk. Ook tijdens meetings wil je, naast belangrijke onderwerpen, je bedrijfskaartje op tafel leggen. De impact is van onschatbare waarde: wanneer jij de vergaderruimte hebt verlaten, blijft een stukje van je aanwezigheid achter. Misschien vindt je klant of leverancier het later terug en denkt hij aan al die relevante punten die je aanhaalde. Maar hoe begin je nu aan zo’n visitekaartje?

  1. Kies een straf design

Natuurlijk is een businesskaartje meer dan een wit stukje hard papier met zwarte letters. Zorg dat het design past bij je huisstijl. Meer nog, kies een ontwerp dat uitstraalt wie je bent. businesscards handenEn wat je doet. Een grafisch ontwerper kan je hierbij helpen. Of schuim de talrijke internetsites af die je voorbeelden geven van creatieve visitekaartjes. Deze pinterest-pagina is een superleuke start!

  1. Houd rekening met de standaardgroottes

Het standaardformaat van een doorsnee businesskaartje is in België 8,5 op 5,5 centimeter. Hou je hier ook aan, of de kans op een succesvol bedrijfskaartje is niet meer. Hoewel deze afmetingen ook van toepassing zijn in onze buurlanden en verder, gelden in Noord-Amerika, Australië en Scandinavië andere regels. Wie aan internationaal ondernemen doet, houdt hiermee dus best rekening. Al kan een drukkerij die zich specialiseert in visitekaartjes je hierover wel advies verstrekken.

  1. Maak geen tekstuele fouten

Niets zo schadelijk voor je imago als een spelfout. Vooraleer je jouw geslaagde ontwerp naar je drukkerij verstuurt, scan je het beter een keer of twee op belangrijke fouten. Zie ook de kleine lettertjes niet over het hoofd. Is je bedrijf gevestigd in Ledegem? Maar ontbreekt de L? Dan bestaat de kans dat belangrijke communicatie bij een of andere onbekende in het Antwerpse belandt.

  1. Ga voor ‘less is more’

Ongetwijfeld heb je veel wat nuttigs te vertellen. Toch zegt niemand dat je al je informatie in 1 kaartje moet proppen. Een businesskaartje tjokvol tekst? Dat komt snel slordig over. Probeer je boodschap te verkondigen met een alleszeggende quote. Mooi meegenomen: je businesskaartje wordt langer onthouden. Hulp van een reclamebureau kan van pas komen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *