3 budgetvriendelijke tips voor dagje uit in de vakantie

budgetvriendelijke daguitstapDe zomer zal weer snel gepasseerd zijn. Afgelopen weken mochten we rekenen op fantastisch weer, wat resulteerde in veel plezier en vertier. Uitstapjes naar zee, cocktails drinken op een zonovergoten terras, en fijn de festivalganger uithangen. Alleen betekent dat soms een ferme hap uit ons budget. En dat terwijl de zomer nog wel enkele weken duurt. Een hele maand thuisblijven? Vergeet het maar, ik heb 3 budgetvriendelijke tips voor een dagje uit in de zomervakantie!

  1. PICKNICK IN HET PARK

Geloof me, voor dat zomergevoel hoef je je bankrekening niet te plunderen. Vindingrijke zomerliefhebbers gaan helemaal voor een doe-het-zelf-aanpak. Vertaling: maak een onvergetelijke lunch klaar voor jezelf en je lief (en eventueel je kinderen). Gooi het hoopje in een mand en trek erop uit naar het park. Daar leg je een rood-wit tafellaken in het gras, en begin je te smullen van je zelfbereide lekkernijen. Fantastisch, toch? Als er kinderen bijzijn kan je best wat sortieve spelletjes voorzien, zodat iedereen zich leuk kan bezighouden!

  1. GA KAMPEREN IN DE TUIN

Trommel je vrienden op, plant een tent in de tuin van een Chinese vrijwilliger, en kampeer! Eventueel kun je er een barbecuefestijn aan koppelen. Mét een vette pool party, als je de nodige faciliteiten binnen handbereik hebt. Iedereen neemt zijn eigen stukje vlees mee, en legt bij voor de groenten en de salades. ’s Avonds bouwen jullie gezellig een kampvuur, met marshmallows.

  1. DOE AAN CITYTRIPPEN IN EIGEN LAND

Londen, Parijs, Berlijn? Zo ver hoef je gelukkig niet te gaan. Ongetwijfeld zijn er op eigen bodem enkele stekjes die in een mum van tijd dat geweldige vakantiegevoel naar boven brengen. Wandel, fiets, en hang de toerist uit! Natuurlijk neem je ook foto’s naar believen: je zult ervan verschieten hoeveel unieke plekjes er in ons land gelegen zijn. De vlaamse kuststeden, Brugge, Brussel of een dagje Antwerpen zijn enkele gekende trekpleisters, al zijn die wel zeer toeristisch en drukbezocht. Of je dan een saai en vergeten dorp hoeft te bezoeken? Nee, hoor. Voorstel tot consensus: plaatsen die het culturele stadsgevoel mengen met de lokale dorpssfeer. Voorbeelden zijn Mechelen, Lier (pik hier zeker hun leuke zwembad mee!), Diksmuide en Hasselt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *